Daaleman Zadels

Aanmeten van zadels

Indien wij een zadel op maat maken worden de zadelbomen (houten frame met verend staal) op uw paard gelegd en bepaald welke breedte (lees hoek) voor uw paard van toepassing is.

Door de vulling in- en de inhoud van het kussen kunnen ook nog diversen op maat oplossingen worden gemaakt voor de meest optimale drukverdeling.

Hierbij wordt rekening gehouden met diversen zaken zoals type zadel, leeftijd en conditie paard, drukverdeling kussen, zijdelingse werking, breedte kamerkanaal, positie stoten etc.

Zo ook wordt er gelet op of het zadel in de toekomst opgevuld c.q. aangepast kan worden. Dit in verband met bespiering en/of ouder worden van het paard.

Voor het aanmeten worden geen kosten berekend wanneer u bij ons in Empe aan de zaak komt. Elders in het land wordt hiervoor een prijs berekend in overleg (afhankelijk van de afstand, vanaf € 40,00).

Diversen voorboom breedtes van smal naar breed
Diversen stijlen bomen

Nacontrole van het zadel is ook met enige regelmaat nodig omdat het paard veranderd door training en leeftijd. Ook hiervoor is Daaleman Zadels de aangewezen specialist. U bent de gehele week van harte welkom (met paard en zadel) zodat wij u gratis een deskundig advies kunnen geven omtrent de ligging en conditie van uw zadel, ongeacht welk merk en/of door ons verkocht. Gelieve hiervoor een afspraak te maken om onnodig wachten te voorkomen.

Paard met passend zadel voor veel comfort en rijplezier
Bij ons aan huis kunnen we zadels passen en gereden worden.